Det kan vara roligt, när det blir dags för fest/kalas, att välja länder eller världsdelar som tema. Då går det att hitta mycket inspiration och blir ganska lätt att få en stilfull fest. Enda problemet kan vara att veta när man ska begränsa sig, så att det inte blir alldeles för mycket dekoration.

Här kommer en fest med temat Asien. Färgerna som ligger som bas är rött, svart och guld. Vilket gör det hela väldigt stilfullt. Sedan inkorporeras olika asiatiska figurer, tecken och traditioner. Söta tekannor, statyer på olika gudar, solfjäder m.m.

Temat skulle vara roligt att använda på en avskedsfest när någon ska flytta till Asien. Men självklart går den att använda på en vanlig fest eller tillställning med vännerna. Även på bröllop.

Självklart ska maten på en sådan fest också gå enligt temat. Blanda suschi, kyckling-nudel-rätter, dumplings och lyckokakor. Eller några andra favoritasiatiska rätter. Pekinganka kanske. Det går även utmärkt att beställa hem mat från någon restaurang.

Som ni kanske märkt kommer många av bilderna i bloggen från Celebrations at home. De har mycket bra inspiration så titta gärna in även där. Så småningom är tanken att även Unika Fester ska ha möjlighet att sätta upp och fotografera olika teman för att på ett enkelt sätt visa hur det kan göras. Men i dagsläget finns inte den möjligheten. Men håll till godo, det kommer!