Alla hjärtans dag är snart här. En dag med många delade åsikter om.

Många tycker att det är ett påhitt av kortföretagen så att de kan tjäna extra med pengar på alla tjejer som tvingar sina pojkvänner att komma med kort till dem. Andra tycker att det inte ska vara en speciell dag som man visar kärlek på – det borde ju vara när som helst.

Jag håller med båda två. Men när nu ändå dagen finns, så kan vi göra det bästa med den. Ibland behöver vi en inplanerad dag för att lyxa till det lite i vardagen, och se till att hålla romantiken igång. Visst är det roligt när det händer spontant, men även när det är inplanerat.

Så, ta din kära pojkvän/flickvän, sambo, maka, syskon, förälder eller vän och visa på ett fint sätt hur mycket du tycker om den och hur mycket den betyder för dig!

Bildinspirationen är hämtad från Celebrations at home. Vi har här en fin picknick ute i det gröna med rött färgtema tillsammans med vitt, svart och gröna detaljer. Nu är det ju lite kallare här i Sverige men det går att duka upp inomhus också. Eller kanske en picknick i snön med filtar och varm choklad – funkar ju det med.

Hjärtan och rosor är nästan ett måste på alla hjärtans dag, men det går att hitta på annat för den som tröttnat på detta. Rött och rosa är även färgerna som symboliseras med denna dag.

Denna dagen är det viktigt att glömma bort allt vad restriktioner och bantning heter. Nu ska det ätas mycket gott utan att må dåligt över det! Fram med alla favorit kakor, bakelser och maträtter. Om ni vill ha flera sorter, gör dem i lite mindre varianter så att ni ändå orkar äta upp allt.

Skriv små söta kärleksbrev till varandra och berätta vad ni känner. Fungerar även när det är en vän eller familjemedlem. Jag tror ingen skulle bli ledsen över att få ett sådant brev!

Håll romantiken igång och se till att göra något mysigt på alla hjärtans dag. Om ens bara att köpa ett av alla de där korten och ge en extra kram!