Det börjar närma sig studenten för många. Ett härligt ögonblick i livet där skolan äntligen är slut efter nio år av hårt arbete. Detta ska firas ordentligt, med pompa och ståt.

Många väljer att köra på det klassiska gula och blåa temat så här kommer lite inspiration hur en sådan fest kan se ut. Senare kommer det idéer för hur man kan göra med andra färger och teman.

Bilderna är hämtade från Kara’s party ideas och därför ser vi den typiska amerikanska mössan som deras studenter bär. Vi i Sverige har ju en annan variant. Men deras idéer går att utforma även hos oss, det är bara att ändra om designen på kakorna och dekorationen till den svenska mössan.

 

De olika godsakerna på dessertbordet är inte något speciellt egentligen på denna festen. Kanske inte så vanligt att servera små korgar med popcorn dock. Det som gör det hela speciellt är alla lappar, stjärnor och annat. Godsakerna går dock i färgtemat så att de passar in bra.

Smörgåstårta är vanligt att servera som mat på en studentfest. Det är lätt att göra till många och kan förberedas innan. Det går också att bjuda på sallader och pajer för de som vill göra själva. Också lätt att förbereda och göra till många.

Som nämnt brukar många studentfester vara gula och blå. Men det kan bli ganska roligt om festen utformas efter studenten själv och hans/hennes personlighet. Den som gillar pizza mycket kanske kan låta alla gäster göra sina egna små varianter. Gästerna brukar ju droppa in på olika tider så även med en vanlig ugn skulle det fungera. Kanske kan grannen även låna ut sin.

Det kommer att komma mer inspiration till olika studentfester. Unika Fester hjälper gärna till med förberedelserna inför studenten; att utforma ett tema efter studentens personlighet och skapa det. Jag kan även hjälpa till att hitta bra leverantörer som kan ordna mat och annat om ni inte vill göra allt själva. Se gärna under Unika Leverantörer för tips.